Kdo smo
Arhiv TK Gora
Prijava
Interne strani TKG
Trenutne razmere
Gorniški oglasi
e-Gora 


5 / -3


6 / 0


4 / -2


4 / -5

7:37

16:48
Ne spreglejte
Kako je v gorah

Kamplbrun Spitze 2190 (Status_connected, 19.01.2022)
Zadnja fronta je iztresla svoje bisere na Totes Gebirge in Dachstein. Novega je bilo ravno še dovolj, da je omogočil več kot dostojno smučarsko gostijo. Ob 9.30h...


NAPREJ..

Za bistre glave

Oglej si sliko in povej, kje je bila leta 2019 posneta.

Si uganil? Preberi si opis.
Še enkrat?

Četrtkovi večeri TK Gora

Srečujemo se vsak četrtek okoli 20. ure v okrepčevalnici Žibert na Brodu pri Ljubljani. Izmenjujemo izkušnje in se pogovarjamo. Ob tem pogosto pripravimo tudi kakšna predavanja s področja gorništva, turnega smučanja in popotništva.


Vabljeni ste vsi, ki vas to zanima.
Vstopnine ni!

Kje se srečujemo?
okrepcevalnica Zibert, Tacen, Ljubljana

Okrepčevalnica Žibert je poleg tacenskega mostu pod Šmarno goro, na desnem bregu Save, blizu postaje mestnega avtobusa št. 8. Znana je, poleg tega, da je ob četrtkih zbirališče TK Gora, tudi po prijetnem vrtu, hladnem pivu in legi tik pod Šmarno goro.

Zbiramo predloge
Oglasite se s svojimi željami, idejami za predavanja, ture in druge aktivnosti.
Če pa ste pripravljeni z nami deliti svoje izkušnje v obliki predavanja ali pogovora, nikar ne oklevajte. Oglasite se čimprej! Z veseljem vam bomo prisluhnili in si ogledali vaše diapozitive, slike ali filme.

Predavanja in drugi dogodki
Lidija Honzak: Bhutan
(datum bo določen naknadno)

Butan je himajska kraljevina , ki pelje povsem svojo pot razvoja, neodvisno od ameriške Coca Cole in še marsikaterih vplivov zahodnega sveta, ki se nam zdijo že povsem normalni. Namesto bruto družbenega proizvoda imajo bruto družbeno srečo, njihova oblačila ostajajo tradicionalna z največjim žepom kamor daš lahko knjigo ali pa otroka. Butan sem obiskala z ekipo snemalcev, ki v okviru projekta Green Light World Flight pripravljajo dokumentarni film.


21. oktober 2021 ob 20.00
Kaj smo delali v času korone

Letošnja četrtkova srečanja bomo pričeli s prihodom jeseni, ki je že prinesla prvi sneg v gorah in odtajala protikoronske omejitve. Vabljeni vsi ljubitelji gora in narave, ki izpolnjujete pogoj PCT. To je priložnost, da pokažete in poveste kaj več o svojih turnosmučarskih, pohodnih, plezalnih, kolesarskih, veslaških, jadralskih in drugih dogodivščinah v preteklem obdobju.


4. november 2021 ob 20.00
Boris Milikič: Kolesarske ture avanture - STKP

Najlepše je začeti od začetka in končati na koncu. Vendar, ko me je Aleš povabil na turo, je bila to že 10. etapa, če gre prva (kot je po seznamu etap) z ljubljanskega gradu. Naprej so si sledile etape glede na vremenske razmere, na vozne rede vlakov in domače razmere. Če pa na posameznih etapah poleg enkratnih razgledov ne gledamo samo navigacijo in poti, pa spoznamo poleg sedanjosti tudi bogato zgodovino slovenskih krajev. Na Mirni gori je bila do 2. sv. vojne cerkev Frančiška Ksaverja, ki je služila za odvrnitev hude ure. Saj preden so pozidali cerkev v teh krajih ni bilo miru, ker je zmaj bruhal točo iz votline na gori.


Kontakt

Če želite prejemati obvestila o našem delovanju po elektronski pošti, se prijavite na našo spletno stran. Na istem mestu se lahko tudi odjavite.

Če bi se nam kdo rad pridružil, naj pride na srečanje v četrtek zvečer, lahko si pa tudi pomaga tudi z elektronsko pošto.

Oglasi
Turni pancarji ženski št. 37
Ugodno prodam ženske turne pancarje Scarpa, številka 24,5 oz. 37, dolžina 288
...NAPREJ
Spletne povezave
Še pomnite tovariši
Razno

Reportaža s prvega državnega prvenstva v kamnodrču in treningu za turne smučarje.

Ogledate si lahko spomine s popotovanja po Sajanskih gorah v Sibiriji.

Preberite si zgodovino Turnega kluba.

Seznanite se z zgodovino Turistovskega kluba Skala

O gorah, gorništvu in gornikih

 
 Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS***pico
54.91.62.236(0)
8833 (3030,2971,2832)
8096 (2780,2664,2652)