Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 21.avgust 2019 - 06:36 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (2)Rodica - Veliki Raskovec (Miro, 18.04.2019)

Z Žigom tradicionalno v Spodnje Bohinjske gore (Tolminske gore). Cesta z Laškega rovta do izhodišča za Rodico na Javorah brez večjih posledic ne prehude zime in lepo prevozna.
Na sneg stopiva na dobrih 1260 metrih. Tu srečava predhodnika, ki sta po precej trdem snegu že prismučala z Rodice. No, eden na smučkah, drugi pa peš s smučmi na ruzaku.
Do vrha Rodice greva peš, tudi skozi najstrmejši del gre brez derez z večjo mero opreznosti. Vseeno uporabo derez na tem delu priporočam.
Z Rodice odsmučava pod Mali Raskovec... po čudovitem speglanem trdem in grifig snegu. V konti smučke romajo nazaj na hrbet, sledi vzpon na Veliki Raskovec od koder smučava sprva po flanki proti zahodu, nato pa nad sedlom med Malim in Velikim Raskovcem potegneva pod stene Velikega Raskovca, od koder uživaško odvijugava proti planini Poljana.
Od tod spet nekaj pešačenja do snega v okviru poti proti cesti. Dvakrat vmes smučke snameva, na cesti pa naju spet čaka snežna podlaga po kateri prismučava do višine 1200 metrov, nato še špancir do avta.
Daljši fotopis: http://www.mphoto.si/rodica-veliki-raskovec/*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1908210300)
Vsebina/Obv14419Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS