Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
petek 19.julij 2019 - 05:55 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (14)Kanjavec in še dva dvatisočaka (Jure, 24.03.2019)

Obetal se je še en lep dan. Bohinjski hribi so se jeli rdečiti, ko smo s smučmi zarezali v pomrznjen jutranji sren. Z Damjanom naredimo nekaj skupnih korakov, a se obrne, nam z Alenom (neneadkriljivim Istrskim turnim smučarjem iz Rovinja) da dovoljenje, da nadaljujeva sama, on pa počaka ostale, ki so se jeli počasi kobacati iz tople zajtrkovalnice. O le-tej skupini bo napisal več Damjan.
Z Alenom napredujeva hitro. Sneg je trd, smučina pod Malim (Krsteniškim) Stogom je malček poledenela, zato hitra. Izbereva dolino pod Škednjevcem, obideva Vrh Hribaric. Stopiva na glavni tir, ki je pripeljal iz smeri doline za Debelim vrhom, nato pa proti opevanemu Kanjavcu, prepredenim s smučinami. Zavriskava po odjenjenem srenu v smeri pristopa. Le beseda je bila potrebna, da obiščeva Vrh Hribaric. Smuka po dolini pod grebeni Škednjevca....ah. kaj bi pisal!!!
Ker sva imela malo prednosti pred Damjanovo skupino se odločiva, da greva le malo v breg proti Prevalskemu Stogu. Pa se je končalo na vrhu. Spomladanski gnilec, vriskanje, vijuganje...
Povratek na Krstenico je dal vedeti, da je to zadnja letošnja tura z minimalnimi prestopi preko kopnin. Sneg hitro in temeljito pije sonce.
Druženje z osatlimi 13 člani TS odprave, Nato v dolino. Gornji del vlake (ceste) na Krstenico je bil še smučljiv, spodnji blatno pomladni. Sestopili smo po nenavadni Damjanovi bližnjici.
Od senga na cesti, ki nam je preprečil vožnjo proti Blatu, ni ostalo nič. Zato predvidevam, da je cesta prevozna najmanj do odcepa za Vogar. Bo pa menda cesta na Voje med tednom zaprta zaradi del. Konec tedna pa menda prevozna. Tako je prijatelje obvestila oskrbnica doma na Vojah.*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1907190300)
Vsebina/Obv14381Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS