Kdo smo  Trenutne razmere Gorniški oglasi Arhiv TK Gora Prijava e-Gora Interne strani TK Gora Ocenjevanje slik Turnosmučarski strežnik Spletne povezave
   
  Prijavi se
Alpinistično smučanje

Skala
ponedeljektoreksredačetrtekpetek


-2 / 80 / 104 / 125 / 126 / 11
       

Ne spreglejte


Do 0,5% odmerjene dohodnine lahko namenite za Turni klub Gora, davčna številka: 79432239 in s tem prispevate k razvoju turnosmučarskega obveščanja.


Kako je v gorah 


Krniške skale (Gartnerkofel, 2195 m) (Mišo_Jenčič, 19.11.2017)
Poročila z domačih logov naju niso impresionirala, pa sva šla ponovno na Mokrine, kjer sva vedela, da je sneg. Zavila sva na drugo (vzhodno) stran, se vzpela...

NAPREJ..

Za bistre glave

Oglej si sliko in povej, kje je bila leta 2016 posneta.

Si uganil? Preberi si opis.
Še enkrat?

Četrtkovi večeri TK Gora

Srečujemo se vsak četrtek okoli 20. ure v okrepčevalnici Žibert na Brodu pri Ljubljani. Izmenjujemo izkušnje in se pogovarjamo. Ob tem pogosto pripravimo tudi kakšna predavanja s področja gorništva, turnega smučanja in popotništva.


Vabljeni ste vsi, ki vas to zanima.
Vstopnine ni!

 

okrepcevalnica Zibert, Tacen, Ljubljana


Okrepčevalnica Žibert je poleg tacenskega mostu pod Šmarno goro, na desnem bregu Save, tik ob končni postaji mestnega avtobusa št. 8. Znana je, poleg tega, da je ob četrtkih zbirališče TK Gora, tudi po prijetnem vrtu, hladnem pivu in legi tik pod Šmarno goro. 

Zbiramo predloge

Oglasite se s svojimi željami, idejami za predavanja, ture in druge aktivnosti.
Če pa ste pripravljeni z nami deliti svoje izkušnje v obliki predavanja ali pogovora, nikar ne oklevajte. Oglasite se čimprej! Z veseljem vam bomo prisluhnili in si ogledali vaše diapozitive, slike ali filme.
 

Predavanja

9. november 2017 ob 20.00

Jelena Justin: Himalajski treking v dolino Naar-Phu, s prelazi Kochumro, Yarcha in Kang la

Dolina Naar-Phu je zaščiteno področje, ki je bilo za javnost odprto pred 15-imi leti. Je nekdanja trgovska pot, ki je Nepal povezovala s Tibetom in Mustangom. V skritih nepalskih vaseh še ne govorimo o množičnem turizmu. Mistična pokrajina, ki s tibetansko kulturo navdušuje na vsakem koraku. Jesenske barve, modri storži, med divjih čebel, pred nami pa ves čas gorska veriga Anapurn z različnih zornih kotov. Bila je prava mala ekspedicija.

16. november 2017 ob 20.00

Jani Bele: Predstavitev knjige Nevarno proti vrhovom

Predstavil bo nastajanje knjige o nevarnostih v gorah in nekaj zanimivih zgodb iz nje. V predgovoru k knjigi je Viki Grošelj napisal:
Janijeva knjiga je vseskozi zanimivo, napeto, mestoma tragično, pa tudi poučno branje, ki na nevsiljiv način prikazuje, kaj vse se nam v gorah lahko pripeti. Morda bo koga celo odvrnila od obiskovanja gorskega sveta. Veliki večini pa bo, kot dodatno znanje iz praktičnih izkušenj drugih, omogočila sprejemanje boljših odločitev in varnejši korak. Eni in drugi bomo s tem na področju varnosti le še pridobili.


30. november 2017 ob 20.00

Bogdan Jamšek: Damavand - Iran (5671 m)

Odpravo smo sestavljali člani TSKO in AO Kamnik: Pavel Ocepek, Tomaž Pibernik, Peter Zarnik in Bogdan Jamšek. Na vrhu je bilo minus 23 stopinj in okoli 50 km/h vetra (v sunkih seveda krepko več), kar je Chill (občutek mraza) -39 stopinj in že po nekaj slikah in požirkih čaja nismo občutili nobene želje več, da bi še kaj dalj časa vztrajali na vrhu.

Naš vtis glede Irana je daleč od tega, kar nam skuša sporočati v svetu prevladujoča propaganda. Gre za državo z izjemnim kulturnih bogastvom, v kateri so prijazni ljudje, ki znajo držati besedo.

 

 

Ture

Za vse ture se dogovarjamo sproti.
Načrtov in želja je seveda veliko, vendar trenutno organiziranih tur ne načrtujemo.

 
Obvestila:
Okvira s trenutnimi razmerami (Kako je v gorah) in zanimivimi spletnimi naslovovi (Našli so za nas) se avtomatsko prepisujeta z ustreznih spletnih strani. Tudi desna slika je dinamična - če imate kakšno zanimivo sliko, jo pošljite. Okvir "Še pomnite tovariši" pa je namenjen spominu na pretekle ture. Pošljite na naš naslov tudi svoje besedilo in slike.

Ker je to naša skupna stran, pošljite tudi svoje pripombe, predloge...

 

Našli so za nas:

planota.si/
Zanimivosti na trnovsko Banjski planoti
...NAPREJ in še več povezav

Oglasi:

  Turni pancarji ženski
Po ugodni ceni prodam zelo dobro ohranjene ženske turne pancarje Dynafit ZZero mera
...NAPREJ

Če želite prejemati obvestila o našem delovanju po elektronski pošti, se prijavite na našo spletno stran. Na istem mestu se lahko tudi odjavite.

Če bi se nam kdo rad pridružil, naj pride na srečanje v četrtek zvečer, lahko si pa tudi pomaga tudi z elektronsko pošto.

 

 


 

 

Razno

Reportaža s prvega državnega prvenstva v kamnodrču in treningu za turne smučarje.


Ogledate si lahko spomine s popotovanja po Sajanskih gorah v Sibiriji.

Preberite si zgodovino Turnega kluba.

Seznanite se z zgodovino Turistovskega kluba Skala

O gorah, gorništvu in gornikih

Gore..Ljudje ARSO -Vreme      


Sponzorji, povezava na vašo spletno stran se lahko pojavi tudi na naši strani! Oglasite se!
Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS


V170302/1(krim)
Ver.5.8-170221(gora) - www.turni-klub-gora.si
URL_naslovi: V1.10-170217(tkgora@gora)

51812 (od 10 Dec 16)
Število trenutno priključenih uporabnikov: 7


--- manus (7534)